Sneltesten

Uw gezondheid, onze zorg!

Sinds maandag 12 juli 2021 kan je bij ons in de apotheek ook terecht voor het laten afnemen van een snelle antigeentest. Elke persoon boven de 6 jaar kan bij ons getest worden.

!! OPGELET !!
Wij zijn niet bevoegd om hoogrisicocontacten zonder symptomen te testen.

Met behulp van een diepe neuswisser wordt een staal afgenomen en binnen de 15 minuten heb je het resultaat al. Je hoeft hier zelfs niet op te wachten. Wij laten de testuitslag meteen weten via sms of email. Binnen de 4 uur (max.) bekom je een geldig certificaat indien de test negatief was. De test kost €30 en wordt in bepaalde situaties terugbetaald. Deze lees je hieronder.

Wanneer een snelle antigeentest?
Verifieer of een snelle antigeentest voldoet aan de vereisten voor jouw reisbestemming of evenement.
Dit kan o.a. via volgende websites :

OPGELET!
Sommige landen accepteren een sneltest van maximaal 48h oud, andere van 72h oud. Ook de leeftijdsgrens verschilt van land tot land.

Wanneer wordt de test terugbetaald?

  • indien u last heeft van symptomen (maximaal 5 dagen)
  • indien u een terugkerende reiziger bent met een CTPC-code

Hoe maak ik een afspraak?
De sneltesten worden uitgevoerd tijdens de normale openingsuren van de apotheek. Vandaar vragen wij wel om op voorhand een afspraak te maken zodat de werking van de apotheek niet in het gedrang komt. 
Dit kan via telefoon op 03/771.13.79 of via mail naar info@apotheekvanhoecke.be 

De testen worden afgenomen op de bovenverdieping van de apotheek via een aparte ingang waardoor andere patiënten hier weinig tot geen hinder van kunnen ondervinden.